FUN. FAME. FORTUNE.

FUN. FAME. FORTUNE.

Ik kwam van de week via LinkedIn op een post terecht van Richard Branson (de man van $ 3 biljoen en eigenaar van o.a.Virgin) met de titel “ Five top tips to starting a succesful business.” Met name tip vier sprak mij enorm aan en wil ik graag met jullie delen:

4. Have fun, success will follow

If you aren’t having fun, you are doing it wrong. If you feel like getting up in the morning to work on your business is a chore, then it's time to try something else. If you are having a good time, there is a far greater chance a positive, innovative atmosphere will be nurtured and your business will fluorish. A smile and a joke can go a long way, so be quick to see the lighter side of life.

Zo op de overgang van een oud naar een nieuw jaar vind ik het fijn en ook leerzaam om te reflecteren op een positieve manier; wat heb ik dit jaar geleerd, wat heb ik kunnen brengen en delen, waar ben ik tevreden over en wat laat ik achter in dit jaar omdat ik het niet meer nodig heb of niet meer bij mij past? De tip van Branson ontving ik, in een iets andere vorm en van een dierbare zakenvriend, een paar jaar geleden toen ik met mijn business op een kruispunt stond, of een dood punt, ik voelde in ieder geval dat ik keuzes moest maken om weer in beweging te komen. Mijn basis is netwerken, connected en zichtbaar zijn, inspiratie halen en brengen en in dat mechanisme van ‘veel informatie’ moet je keuzes kunnen en durven maken, alleen wat is je houvast daarin? Hij zei: “Is, ik geef je 3 woorden die je helpen om die keuzes te maken; fun, fame en fortune. In die volgorde”. En die woorden, dat inzicht, helpt mij persoonlijk, in mijn projecten en ook in mijn rol als recruiter, om focus te houden. Waarom zou ik hierin stappen, vanuit welke motivatie pak ik dit (wel of niet) op? Doe ik het voor de lol en omdat het helemaal leuk is, geeft het mij publiciteit en een podium of zijn het gewoon even keiharde Euro’s? Alle drie deze elementen zijn nodig om in deze tijd een succesvolle business te draaien. Fun, fame en fortune vormen samen een goede meetlat om je werkzaamheden en projecten eens tegen het licht te houden. Zit er een goede balans tussen die 3? Heb plezier in wat je doet, dan ga je stralen, werk je vanuit positieve energie en dat pakken de mensen om je heen (ook je klanten!) op. Dat heeft aantrekkingskracht, je zult hierdoor opgemerkt worden, geprezen en mensen willen met je inhaken. Uiteindelijk leidt dat tot geluk en fortuin, want het stroomt en het komt je toe. 

Ik wens jullie allen een mooie kerst en een jaar gevuld met fun, fame en fortune!

En voor wie alle tips van Richard Branson nog even door wil nemen: http://www.linkedin.com/today/post/article/20121002115242-204068115-five-top-tips-to-starting-a-successful-business

Leave a reply

What's going on in Retailing?! website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020