Veerkracht! Nu!

Verander voordat je ertoe gedwongen wordt.  Zoals Professor Caeldries zegt: het gaat om sensing, staan je antennes aan? Experimenteer en zoek bewust naar afwijkende trends. Schakel snel als een idee succesvol blijkt, doorbreek grenzen, denk out-of-the-box. Of zoals Charles Darwin zei: “Het zijn niet de sterkste exemplaren van een soort die overleven, noch de intelligentste, maar juist die exemplaren die het beste met verandering omgaan”.

Anno nu draait alles om veerkracht. Veerkrachtige mensen zijn dubbel zo succesvol , denken in oplossingen en bieden jou als organisatie, of als werknemer, concurrentievoordeel. De mens maakt het verschil, die valt moeilijker te imiteren. De wereld verandert steeds sneller. De sleutel tot succes: weet wat je doel is en blijf daarop gefocust. Neem afgewogen risico’s en laat je door tegenslag niet uit het veld slaan. Telkens als je een doel bereikt, zal je zelfvertrouwen en werkplezier groeien, dus vier die doelen ook al zijn ze klein. Ken en gebruik daarnaast je eigen talent, vaardigheden en netwerken. Dit alles maakt jou uniek.

Vrouwelijke managers zijn optimistischer en kunnen hoger opveren (kansen ladies!). Mannelijke managers hebben meer zelfvertrouwen. Afin we zullen nu moeten meebewegen. Het mooie van dit verhaal is, dat menselijk kapitaal het verschil maakt. Daar liggen kansen voor de headhunters en specialistische werving & selectiebureaus die weten hoe ze deze veerkracht kunnen meten. Zij kunnen op maat zoeken naar de juiste veerkrachtige bloedgroep. Zij kunnen spiegels voorhouden bij hun klanten en veel invloed uitoefenen op de o zo nodige omslag binnen een organisatie.

Het is aan de orde van de dag. Continue verandering, continu schakelen. Dit is niet gemakkelijk. Je zult anders moeten gaan werken! Tegenslag maakt sterker, is leerzaam en voedt veerkracht. Veerkracht is ook voor mij aan de orde van de dag. Het is niet makkelijk maar goed om te weten, dat je het ergens voor doet. Hierdoor blijf je uniek en maak jij juist het verschil voor jouw bedrijf. En denk bij de volgende zakelijke tegenslag vooral; laat los, dit hoort erbij, ik moet anders werken, me (ja alweer) aanpassen, het maakt me uniek, het juiste pad volgt! En vind je dit pad zelf niet, dan vindt dit pad jou wel. Wij als headhunter, of werving & selectiespecialist, hebben de kaart!

Bovenstaande is afgeleid van het boekje Anders Werken (Veerkracht). Wilt u dit boekje gratis ontvangen, vraag hem dan hier aan: http://www.tempo-team.nl/professionals/opdrachtgevers/anderswerken/

bron: Anders Werken, Veerkracht maakt succesvoller, Tempo-Team Professionals, Luanne.crijns@tempo-team.nl

Leave a reply

What's going on in Retailing?! website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020