Wat is jouw betekenis?

Sommigen hoor ik al denken: “Nou, nou wat is dat nu voor hoogdravende vraag?”

Laks
Stap uit die weerstand en vraag jezelf echt eerlijk af: wat is mijn betekenis voor mijn bedrijf? Voor mijn collega’s? Voor het bedrijfsresultaat?
Je kunt het ook niet doen maar één ding is zeker: Je manager doet het zeker wel. Organisaties die laks reageren op de ontwikkelingen in de markt, vallen om. Professor eMarketing Cor Molenaar beweerde onlangs heel stellig dat retailbedrijven zoals Miss Etam en Schoenenreus het aan hun laksheid te wijten hebben dat ze in de problemen zijn geraakt.

Blijf kritisch
Ook voor medewerkers geldt: laksheid ten aanzien van eigen ontwikkeling of eigen bijdrage aan de organisatie kun je je niet permitteren. Neem jezelf regelmatig onder de loep; is mijn bijdrage, zinvol voor mezelf én voor mijn bedrijf? Of blijf je lekker zitten waar je zit onder het mom van deze moeilijke tijd en wacht je tot je wél aan de beurt bent in de eerstvolgende reorganisatie? Ik ben ervan overtuigd dat professionals die gezond en helder zelfbewustzijn aan de dag leggen, hun talent verder willen ontwikkelen en kritisch blijven kijken naar hun eigen functioneren, bij organisaties met open armen worden ontvangen. Hetzelfde geldt voor Talentroom, ook wij kijken kritisch naar de ambitie en motivatie van retailers. Echter, ook medewerkers met een motivatie welke niet verder komt dan “ik wil gewoon een leuke goeie baan“ maken niet het verschil en ‘vallen om’.

Gelukkig zijn er veel professionals die zich beseffen dat ze het verschil wél kunnen maken en investeren in hun eigen ontwikkeling. Zo ook onze deelnemers van “Talent aan Zet, een uniek Talent Ontwikkel Programma”.

No fear
Je hebt in het leven de keuze om je te laten motiveren door je angsten of door je ambities.
Durf vast te stellen waar jij staat en handel proactief, dat dwingt respect af én is goed voor de continuïteit van je loopbaan!

1 COMMENTS

  1. February 14, 2013 11:18 Reply

    En jij bent zelf het levende voorbeeld van 'No Fear' attitude! 

     

Leave a reply

What's going on in Retailing?! website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020