JFDI – Just Fucking Do It

JPDI – Just Fucking Do It

“My network is my company” luidt de pay-off van mijn bedrijf IS WORKS. En aangezien ik van dit bedrijf houd en er trots op ben bouw ik ook met grote zorg aan mijn netwerk. Niet eens heel strategisch maar vooral op gevoel. Ik bedoel, netwerken is voor mij geen werkwoord maar een state  of mind en ik bedenk me nooit te veel van te voren ‘wat ik aan een contact kan hebben’. Ik vind het oprecht leuk en  inspirerend om mensen te ontmoeten; vakgenoten maar zeker ook professionals uit andere industrieën. Het geeft me andere ogen om naar een situatie of project te kijken.

Voor mijn werk als talent recruiter  voor modemerken en retailers spreek ik heel veel mensen over hun werk en carrière. Hetzij als mijn opdrachtgever of als (potentiële) kandidaat maar hoe dan ook zijn deze ontmoetingen een bron van  inzichten, informatie en ideeën. IS WORKS werkt in feite als curator van al die informatie en geeft weer dát door en verbindt op dusdanige manier dat het stroomt en nieuwe ontvangers vindt. Meestal gaat dit  heel subtiel maar soms hoor je iemand iets zeggen en dan weet je, dit ga ik nooit vergeten. Sterker nog: Je wilt het delen!

Zo had ik een aantal weken terug een ontmoeting met een manager die werkzaam is bij een van de grote mode-retailers die ons land kent. Hij had hiervoor bij vooraanstaande retailers in de United  Kingdom gewerkt en was een paar jaar geleden geheadhunt voor zijn huidige functie in Nederland. Deze welbespraakte en overigens heel positief ingestelde manager deelde met mij zijn verbazing over de cultuur binnen de Nederlandse retail organisatie. Het valt hem op dat wij maar weinig charismatische leiders kennen. Ook ziet hij dat er weinig openlijk ambitie getoond wordt (vooral niet boven het maaiveld uitsteken) en dat door eindeloos vergaderen en te ver doorgevoerde democratisering ofwel nooit besluiten komen of de boel genivelleerd wordt tot middelmaat.
En ik moest hem eigenlijk wel een beetje gelijk geven; We hebben toch ook behoefte aan pit, daadkracht en vuur!?! Wat lopen we dan soms toch te dralen? De manager vertelde me met een glimlach dat hij er toch wel redelijk mee wist te dealen en in zijn team een woord (of liever: afkorting) had geïntroduceerd dat hij roept als er te veel discussie plaats vindt en alles veel te lang duurt. Dat hij mailt als hij gewoon echt wilt dat zijn team beslissingen gaan nemen of energie steekt in briljante ideeën. Dat woord is JFDI en dat staat voor: “Just Fucking Do It”. Briljant. En leuk. Er zit een vleugje humor in en toch ook een niet  mis te verstane boodschap. JFDI. Voor de juiste ‘coolness’ op zijn Engels uitspreken en de bijpassende oogopslag een beetje oefenen voor de badkamer spiegel.

En voor de bewuste manager en eigenaar van JFDI die ik in mijn gesprek met hem al beloofde dat ik er een blog over zou schrijven: I Just Fucking Did It!

Isrid van Geuns • IS WORKS

2 COMMENTS

 1. Maurice
  February 27, 2013 05:44 Reply

  Hey Is, wat een waar woord. De spijker op de kop, zou ik zo zeggen.
  Dit is idd wat er mist in NL. Er wordt gewoon te veel geluld en te weinig doorgepakt…
  Goed dat iemand dit weer eens in duidelijke taal weet te benoemen….

  You Just Fucking Did It !

 2. February 28, 2013 14:09 Reply

  He Is,

  Heerlijk weer even gelachen tussendoor, dank voor je blog. en een leuke tip om mee het werkveld en team in te nemen…

  Wordt vervolgd!

Leave a reply

What's going on in Retailing?! website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2020