Juryrapport “What’s going on in Retailing?!” Award 2012

Juryrapport “What’s going on in Retailing?!” Award 2012

De jury, onder voorzitterschap van Ton Bos, ‘founding father’ van What’s going on in Retailing?!, kent de Award dit jaar toe aan mw. Mieke van Deursen, oprichter en directeur/(mede)eigenaar van modebedrijf/franchiseorganisatie Shoeby.

Deze Award is, namens alle congresdeelnemers, een eerbetoon aan mw. Van Deursen voor haar uitzonderlijke ondernemersprestaties als franchisegever, haar grote bijdrage aan de Nederlandse fashion retail en in het bijzonder aan het perspectief van het MKB-ondernemerschap.

De jury is van oordeel dat mw. Van Deursen, samen met haar management, medewerkers en franchisenemers, een prachtig bedrijf heeft opgebouwd, waar in de loop van meer dan 30 jaar stapsgewijs een ambitieus groeipad is gevolgd.

Met de ketens Shoeby en Lake Side worden anno 2012 met honderden winkels zowel in Nederland als in het buitenland diverse marktsegmenten succesvol bediend.

Het succes van het bedrijf is het resultaat van capabel management en gemotiveerde medewerkers en franchisenemers, die de wensen van diverse klantgroepen haarfijn aanvoelen en daarop, jaar in jaar uit, seizoen voor seizoen en winkel voor winkel, adequaat weten in te spelen.

Dat door de jaren heen succesvol weerwoord wordt gegeven aan grote nationale en internationale retailketens, wijst op de sterke merkwaarde van Shoeby en wordt in de markt beschouwd als een uiterst knappe bedrijfsprestatie.

Het inspirerend leiderschap van Mieke van Deursen heeft daartoe volgens de jury in hoge mate bijgedragen. Ook in minder goede tijden resulteert haar inbreng in geloof in de toekomst, de juiste focus in het totale bedrijf (inclusief de franchisenemers) en voortdurende optimalisatie van de integrale bedrijfsprestaties.

Met de aankoop van Lake Side en de expansie in het buitenland begeeft het bedrijf zich op nieuwe markten in nieuwe landen. Dit vraagt markttechnisch en organisatorisch een ander inlevingsvermogen van management en medewerkers. Mieke van Deursen toont daarmee aan, ook in moeilijke economische tijden, onverminderd te beschikken over ondernemerslef en zin in de toekomst.

Door haar succes met Shoeby, maar vooral door haar instelling als mens en als ondernemer, is Mieke van Deursen een bron van inspiratie voor jonge ondernemers en een voorbeeld voor collega retailers/franchiseorganisaties.

Nieuwegein, 19 april 2012

Leave a reply

What's going on in Retailing?! website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2021