Mieke van Deursen van Shoeby ontvangt Retail Award

Mieke van Deursen van Shoeby ontvangt Retail Award

Shoeby Retail Award 2012Tijdens het jaarlijkse retail topevenement “What’s going on in Retailing?!” is Mieke van Deursen geëerd voor haar uitzonderlijke ondernemers¬prestaties, haar grote bijdrage aan de Nederlandse fashion retail en (in het bijzonder) het perspectief van het MKB-ondernemerschap. De aan dit congres verbonden Retail Award is een eresaluut van alle congres¬deelnemers aan een Nederlandse retailer.

Mieke van Deursen is de oprichter/(mede)eigenaar van modebedrijf en franchiseorganisatie Shoeby, dat bestaat uit de retailketens Shoeby en Lake Side. Shoeby heeft een onderscheidende collectie van dames-, heren- en kindermode.

Mieke van Deursen heeft in meer dan 30 jaar een uitzonderlijke ondernemersprestatie geleverd. Haar grote verdiensten voor de Nederlandse fashion retail worden alom gesignaleerd en erkend. Met de in de loop der jaren snel en sterk gegroeide retailketen Shoeby als basis, is in 30 jaar een succesvol modeconcern gebouwd. In Nederland en sinds enkele jaren ook in het buitenland bedient het bedrijf de fashion consument met de ketens Shoeby en Lake Side en daarnaast ook online met de webshops shoeby.nl en lakeside.nl.

Het succes van het bedrijf is gebaseerd op het haarfijn aanvoelen van en inspelen op de wensen van diverse klantengroepen. Dat, samen met de franchisenemers, jaar in jaar uit succesvol weerwoord wordt gegeven aan grote nationale en internationale retailketens, wordt in de markt beschouwd als een knappe bedrijfsprestatie.

Het inspirerend leiderschap van Mieke van Deursen heeft daartoe in hoge mate bijgedragen. Ook in minder goede tijden heeft dat geresulteerd in geloof in de toekomst, de juiste focus in het totale bedrijf (inclusief franchisenemers) en voortdurende optimalisering van de bedrijfsprestaties.

Volgens Van Deursen is het meest bijzondere van de modeketen het locatiebeleid. "We zitten graag tussen de supermarkten, op de plek waar mensen boodschappen doen. Dat vergt een totaal ander beleid dan op A-locaties. Bovendien is de lokale held in ons franchisemodel onderzettend belangrijk, ondanks het feit dat het keiharde franchise is. Ons concept moet er heel duidelijk staan.” Onder het motto – ‘Als je wil opschieten, loop dan alleen. Als je wil verder komen, loop dan samen’ – leidt ze Shoeby.

Met de keten Lake Side en de buitenlandse expansie begeeft het bedrijf zich op nieuwe markten, die een ander inlevingsvermogen vergen van management en medewerkers. Mieke van Deursen vertoont daarmee ook in moeilijke economische tijden onverminderd ondernemerslef en zin in de toekomst.

Door haar succes met Shoeby, maar vooral door haar instelling als mens en ondernemer, is Mieke van Deursen een bron van inspiratie voor jonge ondernemers en een voorbeeld voor collega retailers en franchiseorganisaties.

De “What’s going on in Retailing?!” Award 2012 is op 19 april uitgereikt door Jan Meerman, voorzitter van CBW MITEX.

Lees ook het juryrapport van de WGOIR Award 2012.

Bekijk het interview met Mieke tijdens WGOIR over het succes van Shoeby 

Leave a reply

What's going on in Retailing?! website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2021