Doelgroep retailen

Doelgroep retailen

Dat doet natuurlijk iedereen maar hoe ver ga je? Hoe specifiek durf je te kiezen?

Neem huisdieren. Nederland telt 2,9 miljoen katten en 1,5 miljoen honden. 59% van de Nederlandse gezinnen heeft een huisdier. Niet gek dus dat er 2336 winkels actief zijn in de verkoop van dierenbenodigdheden. Naast supermarkten waar 50% van de voeding voor dieren gekocht wordt. Deze markt lijkt dus groot genoeg om verder te differentiëren. Maar hier ben ik dat nog niet tegen gekomen.

In Parijs zag ik onlangs twee voorbeelden die dit fantastisch deden. De eerste heet moustaches en ik kwam deze winkel tegen in Rue des Archives in de Marais. www.moustaches.fr

Doelgroep retailen | What's going on in retailing?!

Als allereerste valt de enorme visual in de etalage op. Ik was er in september 2012 toen alle winkels “la rentrée” promoten. Terug naar school dus. De visual in Moustaches laat honden ook terug keren.

Doelgroep retailen | What's going on in retailing?! Doelgroep retailen | What's going on in retailing?!

Dat dieren ook welkom zijn in de winkel blijkt uit de lekkere waterbak bij de ingang en een hondenhok bloempot. Eenmaal binnen is dit een eldorado voor de verwende honden en katten eigenaar die zijn of haar hond in dezelfde stijl als zichzelf wil kleden en verzorgen. Riemen, manden, speeltjes en verzorgingsartikelen van het allerbeste niveau en kwaliteit. De winkel is ingedeeld in 6 werelden: Spelen, slapen, verzorgen, eten, op pad en kleding. Met heldere en strakke letters worden de verschillende “vlekken” in de winkel aangegeven.

Doelgroep retailen | What's going on in retailing?! Doelgroep retailen | What's going on in retailing?!

Dat dieren “hot, hip and happening” zijn in Parijs blijkt ook uit de speciale dieren BHV die zich gelijk achter het warenhuis BHV bevindt in de Marais, Rue de la Verrerie: BHV la Niche.
Hier kijken een knaloranje grote hond en kat je verleidelijk aan vanuit de etalage. Op internet foto’s zie ik deze dieren in de zomer buiten staan.

Doelgroep retailen | What's going on in Retailing?! Doelgroep retailen | What's going on in Retailing?!

Binnen is er een ruime sortering dieren benodigdheden. Niet uitsluitend honden en katten maar ook knaagdieren, vogel- en visseneigenaren kunnen hier hun slag staan. Iets minder chique en elegant maar qua assortiment geweldig. 

Doelgroep retailen | What's going on in Retailing?! Doelgroep retailen | What's going on in Retailing?!

Kunnen we zoiets ook in Nederland? Of is er een warenhuis die dit aandurft? 
Niet de zoveelste merkenshop maar specialistischer en hoger niveau multi brand stores. Binnen de drogisterij doen we dit. We hebben het Kruidvat en de Etos maar ook Mooi. Albert Heijn  en Lidl maar ook Marqt, Blokker en de Hema maar ook Kook & co  en Suit Supply en We maar ook Oger.  Waar kan dit nog meer, is het de toekomst of juist het verleden? Met het enorme ruime aanbod in winkels en webwinkels denk ik dat men juist op zoek zal gaan naar retailers die “mij snappen”.

Mijn stijl, mijn smaak, mijn maat, mijn hobby, mijn passie. Het zijn nieuwe kansen! Enjoy!

 

 

 

 

Leave a reply

What's going on in Retailing?! website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2021